Letterspelmat : beweeg en leer. ([s.l.] : Kakels, 2016)
De letterspelmat (formaat 170 x 140 cm) is gemaakt van een sterk maar lichtgewicht non-woven materiaal en kan gewassen worden. Voorzien van spelvoorbeelden en verpakt in een kartonnen doos (formaat 240 x 220 x 50 mm). Vanaf 5 jaar. - Letterspelmat combineert actie en leren in een vrolijk en leuk spel voor kinderen vanaf circa 5 jaar oud. Spelenderwijs leren kinderen letters, klanken en woorden. De rand van de mat bevat afbeeldingen van klankzuivere woordjes die bestaan uit 3 of 4 letters. In het midden staan alle letters van het alfabet, maar ook de tweetekenklanken om nog meer woordjes mee te kunnen maken. Ook kun je woordjes dan op verschillende manieren maken. De eenvoudigste manier om met deze mat te spelen is een kind een woordje uit de rand aan te laten aanwijzen. Een ander kind moet dan dat woordje maken door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Maar je kunt het woordje natuurlijk ook lopen, in teams spelen door het woord met z'n tweeën op de mat te maken, je kunt dan bijvoorbeeld ook langere woorden verzinnen die niet op de rand staan. Kortom, er is heel veel mogelijk met deze leuke letterspelmat die goed aansluit bij het leerniveau van kinderen vanaf 5 jaar.
Didactisch materiaal. - Beginnende geletterdheid, Taalvaardigheden
Keywords: Educatieve spellen -- Kleuteronderwijs; Taalontwikkeling -- Kleuters