Kletskop : Quatschkopf! (Konstanz : Trialogo, 2016)
• Meer dan 60 werkwoorden op speelse wijze toepassen in verschillende grappige situaties • Met in totaal meer dan 300 kaarten Kletskop is een spel waarbij 60 geselecteerde werkwoorden in 5 verschillende situaties (serie A-B-C-D-E) worden afgebeeld. Het spel laat kinderen spontaan praten over wat zij zien op de afbeeldingen en ondertussen worden verschillende werkwoordsvormen geoefend. Hulpvragen kunnen de kinderen begeleiden bij het praten. Bij serie A wordt het kind gevraagd wat het met de afbeelding kan doen. Het kind antwoord met het hele werkwoord. Bij serie B vraag je het kind wat er raar is op het plaatje. Het kind geeft antwoord in de 3de persoon enkelvoud. Bij serie C vraag je wat er mis is op het plaatje. Bij serie D moet het kind antwoorden wat de persoon denkt (1ste persoon enkelvoud). Bij serie E bedenkt het kind wat er gezegd kan worden. Op deze manier worden bij alle 60 werkwoorden, de verschillende werkwoordsvormen geoefend. Ook de verleden tijd kan op deze manier geoefend worden. De 60 geselecteerde werkwoorden zijn afgeleid van de volgende 3 belangrijke woordenschatthema's: sporten, huishouden en het lichaam.
Logopedie, Remedial Teaching, Taalvaardigheden, Woordenschat