Goed gesprek : gesprekskaarten voor kinderen van gescheiden ouders. (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2015)
Deze uitnodigende vragenkaartjes helpen kinderen en ouders op een ontspannen en speelse manier contact te hebben over de scheiding. Ook voor professionals is dit een fijn hulpmiddel om mee te werken. Dankzij de vragenkaartjes kunnen kinderen gemakkelijker vertellen wat er in hen omgaat en krijgen zij de mogelijkheid om hun gevoelens en gedachten te delen. De vragen zorgen voor verbinding met zichzelf en van daaruit het contact met de ander. Kinderen verwerken de scheiding hierdoor gemakkelijker en leren omgaan met alle veranderingen. Wanneer de kaartjes actief gebruikt worden zullen zij zich gezien, gehoord en gesteund voelen. Dat is heel belangrijk en waardevol, juist in een moeilijke periode. Kinderen ervaren meer ontspanning en zelfvertrouwen, wanneer hun verhaal er helemaal mag zijn.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen