Nieuws dat verzin je niet : manifest voor het journalistieke idee - Van Den Berg, Karel, ....- (Zaltbommel : Haystack, 2011)
Dit boek gaat over dé succesfactor in de journalistiek: ideeën. Want nieuws begint vaak met een gebeurtenis, journalistiek begint altijd met een idee. Geen ander vak heeft daarom zo vaak zo veel ideeën zo hard nodig: voor onderwerpen en invalshoeken, voor vormen van vertellen en verbeelden en voor formats en verdienmodellen. In dit manifest pleit journalist Karel van den Berg voor authentiek en eigentijds journalistiek denken als fundament voor de toekomst van zijn intellectuele ambacht. Meer dan ooit zijn onderscheidende ideeën van levensbelang voor de vrije pers als maatschappelijke factor en economische sector. Dit manifest legt ook de basis voor 'Bedenk eens wat nieuws', het handboek voor journalistieke ideeontwikkeling dat bij dit boek hoort.
Keywords: Journalistiek ; nieuws