In het oog van de klimaatstorm - Van Ypersele, Jean-Pascal, ....- (Berchem : EPO, 2019)
In dit boek vertelt van Ypersele over het hoe en waarom van zijn engagement. Maar hij biedt ook een blik achter de schermen van de grote internationale conferenties waar hij al decennia kind aan huis is, strooit kwistig met anekdotes, en beantwoordt de vragen die ertoe doen, gaande van 'Wat is nu echt de staat van het klimaat?' tot 'Hoe kunnen we de transitie inzetten?'. Jean-Pascal van Ypersele staat bekend als de klimaatprofessor die er een sport van maakt zo helder en toegankelijk mogelijk te communiceren over de klimaatontwrichting. Dat bewijst hij ook in zijn eerste boek voor een breed publiek.