Allmensch : van middelmaat tot meesterschap - Gescinska, Alicja Anna, 1981- (Gent : Academia Press, 2016)
ALLMENSCH is een pleidooi voor ambitieuze bescheidenheid: we moeten als mens bescheiden genoeg zijn om ons te realiseren dat we allemaal vrij doorsnee wezens zijn, maar ambitieus genoeg om te beseffen dat ook een gemiddeld mens tot grootse dingen in staat is. We kunnen altijd beter doen, en altijd beter zijn. Dit kunnen is misschien wel het meest essentiële aspect van ons bestaan: 'De mogelijkheid om de middelmaat te overstijgen, om onszelf te ontplooien, om de wereld te verbeteren... in die mogelijkheid schuilt het wezen van onze condition humaine.'
Karakters : filosofie en literatuur in zakformaat - Bespreking van aspecten van doelbewuste domheid, bedreven door de overheid.