Handboek voor de slimme reiziger - Kalisz, Serge, ....-; van Gils, Ben, ....- (Brussel : Verbruikersunie Test Aankoop, 2015)
Belgen zijn verwoede reizigers. Elk jaar nemen miljoenen landgenoten de auto of het vliegtuig naar bestemmingen in Europa en ver daarbuiten. Een welverdiende vakantie waarmee de batterijen weer helemaal worden opgeladen. Helaas komen elk jaar duizenden van hen teleurgesteld terug van vakantie door problemen met het vliegtuig, het hotel, de gezondheid, de douane... Hoe kunt u de risico's zo veel mogelijk beperken? En hoe kunt u uw rechten laten gelden als de touroperator of de reisagent in de fout gaat? Daarover gaat deze praktische gids. We willen u niet alleen helpen om uw volgende reis zo goed mogelijk voor te bereiden, maar u ook informeren over uw rechten als het misloopt. Documenten, reservaties, vervoer, geldzaken, verblijf, verzekeringen, onvoorziene problemen: over al deze onderwerpen vindt u in dit boek de juiste stappen die u moet doen.
Keywords: Reizen ; problemen