Digitale burgertjes : kinderen en onlinemedia - Schipperheijn, Katja, ....- (Tielt : Lannoo, 2018)
Jonge kinderen veilig online IS DE DIGITALE WERELD ECHT ZO GEVAARLIJK? WELKE VAARDIGHEDEN HEBBEN ONZE KINDEREN NODIG IN DE WERELD VAN MORGEN? HOE STEUNEN WE KINDEREN EN TIENERS BIJ HUN DIGITALE OPVOEDING? Jonge kinderen en tieners leven meer en meer online. Ze groeien op met games, apps en filmpjes, en komen daardoor in een voor volwassenen minder bekende, virtuele leefwereld terecht. Digitale burgertjes helpt ouders, opvoeders en leerkrachten om die wereld beter te begrijpen. Hoe kunnen kinderen en jongeren vandaag op een inspirerende manier van technologie gebruikmaken? En welke vaardigheden hebben zowel volwassenen als kinderen nodig om mee te draaien in de digitale samenleving? Dit boek schetst een beeld van alle voordelen die moderne technologie biedt voor de opvoeding. Boordevol concrete tips en aan de hand van een helder stappenplan zet het in op de kracht van zelfsturend online en offline leren.