Regie versterken in het onderwjs : worden wie je bent - van Loo, Elena Carmona, ....- (Amsterdam : SWP, 2016)
De invloed van leerkrachten op hun leerlingen is enorm. Tegen de achtergrond van veel wetenschappelijk onderzoek op dit terrein worden aan de hand van veel praktijkvoorbeelden (steeds in aparte kaders) handvatten gegeven om doelgericht aan de slag te gaan met de regiefuncties (onder andere taal, perceptie en gedrag). Doel hiervan is dat de leerling leert om daarna vanuit een basishouding meer controle te hebben op en zich verantwoordelijk te voelen voor het eigen gedrag. In een zinvolle, uitgebreide inleiding wordt de opbouw van het boek beschreven. Daarna volgen hoofdstukken waarin onder andere de regiefuncties beschreven worden, ingegaan wordt op de stadia van ontwikkeling van leerlingen, maar ook aangegeven wordt hoe de leerkracht gebruik kan maken van de creativiteit van de leerling. Doelgroep is de leerkracht van leerlingen van 4 tot 18 jaar. Het taalgebruik is laagdrempelig, de inhoud uiterst zinvol en waardevol. Mede door de voor de doelgroep herkenbare voorbeelden zal een leerkracht zich op pedagogisch gebied verder kunnen ontwikkelen.
Studieboek voor leerkrachten om leerlingen doelgericht te leren meer controle te hebben over en zich meer verantwoordelijk te voelen voor eigen (leer)gedrag.