Psychiatrie voor de sociaal werker - Blanken, C., ....-; Clijsen, M., ....-; Garenfeld, W, ....-; te Paske, I., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2016)
In dit boek worden de meest voorkomende psychiatrische stoornissen beschreven conform de DSM-5-classificatie. Bij elke stoornis wordt ingegaan op de bejegening en begeleiding van de cliënt en zijn naaste omgeving, geïllustreerd met levendige casuïstiek. Het boek biedt daarmee zowel een theoretische basis als een praktische handreiking voor studenten en hbo-professionals sociaal werk. Kennis van psychiatrische problematiek behoort tot de basiskennis van sociaal werkers. Zij hebben een ingewikkelde opdracht in een maatschappij waarin de randvoorwaarden voor de hulpverlening sterk zijn gewijzigd. Dit boek ondersteunt hen bij hun missie om het welzijn van mensen te vergroten door sociale verandering op gang te brengen, bij te dragen aan het oplossen van problemen, en kwetsbare mensen en hun omgeving toe te rusten voor een menswaardig bestaan. Dit boek is eerder verschenen als Psychiatrie voor SPH. Nieuw ten opzichte van de eerste druk is de aanpassing aan de DSM-5, het hoofdstuk over gedragsstoornissen bij kinderen, en een verbrede casuïstiek voor het volledige veld van de sociaal werker. Psychiatrie voor de sociaal werker is geschreven door experts uit het vakgebied: psychiaters, psychologen, SPH'ers, MWD'ers en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Het kan gebruikt worden tijdens de studie SPH, MWD, CMV en Social Work en als naslagwerk. Het volledige boek is beschikbaar in de digitale leeromgeving waar ook extra informatie zoals oefenvragen en samenvattingen per hoofdstuk en verdiepende links te vinden zijn.
Eerder verschenen als Psychiatrie voor SPH