Van shuttle tot smash! : basisboek badminton - De Clerck, Ine, 1978-; Benoit, Piet, ....- (Leuven : Acco, 2018)
Badminton is een op vele vlakken zwaar onderschatte sport, en daarom is het goed dat er nu een degelijk en uitgebreid 'basisboek' op de markt werd gebracht. De auteurs hanteren een concept dat "systematisch het spelen en leren combineert" en besteden daarbij grondig aandacht aan alle technische en tactische aspecten van badminton. Het boek is bruikbaar voor zowel recreatieve als professionele spelers/trainers, elk vindt hier wel iets van zijn gading. Je hoeft dit basisboek dus niet van begin tot eind te lezen; men kan beter zoeken naar de oefeningen en spelvormen die bij je specifieke niveau en interesse passen. De heldere opbouw, de overzichtelijke lay-out en de talrijke schema's, illustraties en foto's in zwart-wit zullen daarbij overigens zeer behulpzaam zijn. Wel een beetje jammer is dat er weinig aandacht is besteed aan specifieke fysieke oefeningen die voor het spelen van badminton op competitieniveau belangrijk kunnen zijn. Met register.