Artificiële intelligentie in rekrutering - Decaestecker, Didier, ....-; Faniel, Jean, ....- (Brugge : Die Keure, 2019)
Jean en Didier hebben dit boek geschreven om een duidelijker beeld te schetsen van wat Artificiële Intelligentie is en vooral wat het niet is. Ze maken graag het onderscheid tussen welke toepassingen vandaag bestaan, waar die wetenschap vandaag toe in staat is en wat nog volledig toebehoort aan de vrije fantasie. Het verschil tussen ‘science' en ‘sciencefiction'. Ze hopen met dit boek de lezer te overtuigen dat AI op dit moment een verlengstuk kan zijn, dat de mens beter zal maken. Niet vervangen. Het enige wat AI op dit moment van hr zal overnemen, zijn een aantal ‘machinale taken', wat ons zal toelaten om meer tijd vrij te maken voor de menselijke kant van hr. En dat is uiteindelijk een heel mooi streven.