Psychiatrie : van diagnose tot behandeling - Van Deth, Ron, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2019)
Een nieuwe en herziene druk van dit handboek. De introductie van de nieuwe DSM-5 (een classificatie van psychiatrische stoornissen en aandoeningen) speelde een belangrijke rol. Er is uitbreiding gekomen over dwang-, trauma- en stressstoornissen. Het boek biedt een breed overzicht van de psychiatrie en psychotherapie. Het is vooral bedoeld voor die professionals die vanuit een andere discipline met psychiatrie te maken hebben. Een didactisch leerboek. Bij ieder hoofdstuk staat vooraf welke kennis je hebt opgedaan na het lezen van dat hoofdstuk. Eerst komt het overzicht van het psychiatrische werkterrein, dan de diagnostiek met biologische en psychosociale verklaringen. Dan volgen de vormen van behandeling: medicatie, psychotherapie en psychiatrie. De beschrijving van alle stoornissen beslaat het grootste deel van het boek. Met uitgebreide literatuuropgave en register. Zeer boeiend.
Overzicht van de belangrijkste methoden en vormen van psychotherapie.