Verlichting als levenskunst : Karel Pomalezing - Pauwels, Caroline, 1964-2022 (Brussel : Academic & Scientific publishers, 2018)
De Verlichtingstraditie vormt vandaag de beste basis om duurzaam het hoofd te bieden aan de existentiële onzekerheden van het leven. Maar dan zullen we, in een samenleving die steeds diverser wordt, op een andere manier over de Verlichting moeten praten. Niet als een stel in steen gebeitelde eeuwige waarden, niet als een vorm van erfgoed. We moeten het over de Verlichting hebben als een manier van in het leven te staan; als een open project, waaraan iedereen kan deelnemen en waaraan we samen vormgeven. Verlichting als levenskunst is een uitgave in de reeks Cahiers Karel Poma-lezingen. In deze reeks worden de teksten gepubliceerd van de voordrachten gehouden in het kader van de jaarlijkse Karel Poma-lezing. De reeks wordt gepubliceerd door het Humanistisch Verbond, in samenwerking met de organiserende verenigingen. De Karel Poma-lezing is een initiatief van een tiental verenigingen van diverse achtergrond, die zich allen verbonden weten met de persoon of de waarden van Karel Poma. De lezingen zijn zowel een eerbetoon aan de warme humanist Karel Poma als aan de liberale waarden van de Verlichting
Uitgave ter gelegenheid van de Karel Poma-lezing 2018