Helpende gedachten : 52 positieve gedachten. ([Huizen] : Pica, 2012)
Helpende gedachten zijn gedachten die prettig, gewenst, effectief en positief zijn. Ze staan tegenover gedachten die ongewenst, niet-effectief en vooral niet-helpend zijn. Als je een niet-helpende gedachte in je hoofd hebt, kun je daarvan afkomen door bewust een andere gedachte daarvoor in de plaats te nemen. Met behulp van de kaartjes Helpende gedachten kom je lekkerder in je vel te zitten en is de kans bovendien groot dat je betere resultaten boekt. De helpende gedachten kunnen steun bieden in de begeleiding van een kind of jongere bij bijvoorbeeld Teken je gesprek, Kids' Skills of Mission Possible, maar het kind of de jongere kan ook zelfstandig gebruikmaken van de kaartjes, door ze als hulpkaart bij zich te houden.
Vanaf 6 jaar
De helpende-gedachten kaartjes kun je gebruiken in een coachinggesprek of inzetten bij het boek Teken je gesprek van A. de Vreede. - Faalangst - Ontwikkelingsspel