Cultuur op eigen koers : verzelfstandiging van musea en andere culturele organisaties - Schramme, Annick, 1963- (Leuven : Lannoo Campus, 2018)
In een veranderende wereld is het voor culturele organisaties niet evident om een leidende positie aan te houden. De verhouding met het publiek en de overheid is veranderd, en de omgeving wijzigt voortdurend. Hoe positioneer je je als organisatie in dat dynamische landschap? Cultuur op eigen koers geeft een beeld van de manier waarop meer autonomie ingrijpt in de status en werking van culturele organisaties. Daarbij komen onder meer de types en effecten van verzelfstandiging, de principes voor succesvolle trajecten en de nood aan afstemming tussen culturele organisaties en overheden aan bod. Via getuigenissen van lokale en internationale leidinggevenden en een blik op de succesverhalen en knelpunten in de Lage Landen, legt dit boek de nadruk op de kansen die er zijn voor culturele organisaties die vandaag en morgen het verschil willen maken.
Keywords: Cultuurmanagement