WordPress 5 - Van Ittersum, Dirkjan, ....- (Culemborg : Van Duuren Media, 2019)
WordPress is een populair gratis wereldwijd gebruikt Content Management System (CMS). Het is van oorsprong bedoeld voor weblogs maar biedt veel meer mogelijkheden, die in dit boek uitgebreid aan de orde komen. Het boek is verdeeld in drie onderdelen; in het eerste deel wordt het programma geïntroduceerd, geïnstalleerd en wordt de interface verkend. In het deel daarna komt het dagelijks gebruik aan de orde; hier leert de lezer om het programma in te stellen en 'content' zoals teksten, plaatjes, audio en video toe te voegen. Het derde deel behandelt de uitbreidingsmogelijkheden zoals voor het aanpassen van het uiterlijk door middel van thema's en fine tuning en het gebruik van plug-ins om extra mogelijkheden toe te voegen. Het boek bevat zeven hoofstukken die elk worden afgesloten met een aantal vragen en oefeningen. Het heeft een logische opbouw, is duidelijk en gedetailleerd geschreven en heeft veel zwart-witte schermafbeeldingen die de tekst verduidelijken. Het is een uitstekend, actueel boek voor iedereen die met behulp van WordPress een website wil opzetten of onderhouden. Met meermalen te gebruiken code voor extra content.
WordPress 5 ; Websites ontwerpen ; Informatiemanagement