Een hond helpt iedereen - Dekker, Sandra, ....- (Hilversum : Uitgeverij Lucht, 2017)
De auteur is kynologisch gedragstherapeut en hulphondencoach. Een informatief boek over hulphonden en de inzet daarvan bij mensen met diverse lichamelijke en psychische beperkingen om de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen te vergroten. Aan de orde komen o.a. voor- en nadelen van een hond, soorten hulphonden, opleiding tot hulphond (door een professionele trainer of door jouzelf), kosten en mogelijke vergoedingen van de overheid of zorgverzekeraar. De schrijfster vertelt ook dat ze de ommezwaai in haar carrière (als econoom) maakte naar de wereld van (hulp)honden toen ze op zichzelf ging vertrouwen en om trouw te blijven aan zichzelf. Ze begeleidt nu deze processen door mensen te leren met hun hulphond om te gaan. Een aantal persoonlijke verhalen van hen over hoe hun hulphond hun leven veranderde, is opgenomen. Achterin een vijftal bijlagen, o.a. over psychische stoornissen, symptomen en taken die getraind kunnen worden aan een hulphond. Bedoeld voor hondenbezitters, zorgverleners en mensen met een hulpvraag. Geschreven naar de laatste kynologische inzichten.
Informatie over o.a. soorten hulphonden, de inzet van hulphonden, de opleiding tot hulphond en persoonlijke verhalen van mensen met een hulphond. - Assistentiehonden