Middeleeuwen - De Boer, D. E. H. (Dick Edward Herman), 1947- (Groningen : Martinus Nijhoff uitgevers, 1995)
De middeleeuwse periode van de Europese geschiedenis is voor de vorming van de Europese samenleving en beschaving van groot belang geweest. Dit handboek biedt een overzicht van de ontwikkelingslijnen in die periode. De auteurs geven ruime aandacht aan de sociaal-economische dynamiek en aan de ontwikkelingen op geestelijk, religieus en cultureel gebied. Bovendien bevat het boek een typologisch overzicht van middeleeuwse bronnen.