Dansend tot je essentie : bewust zijn in beweging en verbondenheid - Van Manen, Jaap, ....- (Amsterdam : De Driehoek, 2019)
Dit boek is een vervolg op 'Danscoaching - persoonlijke ontwikkeling door fysieke en mentale expressie', dat in 2012 verscheen. Het verdiept zich meer in het begrip dans, wat het teweeg kan brengen en wat het ten diepste beoogt. Na een inleidend hoofdstuk over wat dansen en danscoaching inhoudt, bespreekt de auteur de vier pijlers van dans, die tezamen de essentie van de coachingspraktijk weergeven: beweging, verbondenheid, bewustwording en ' zijn'. Deze begrippen worden in negen hoofdstukken besproken en vormen de kern van het boek. Tot slot volgt nog een hoofdstuk met tal van oefeningen die iedereen zelf kan gaan doen. Zo kunnen we aan den lijve ervaren waar het in deze praktijk om te doen is.
Dansexpressie