Therapiehonden : honden als helden - Green, Sara, ....- (Etten-Leur : Corona, 2018)
Uitleg over wat een therapiehond is, wanneer hij in actie komt, welke hondenrassen geschikt zijn voor deze taak en hoe deze dieren worden opgevoed en getraind. Gestart en afgesloten wordt met een verhaaltje over een therapiehond die wordt ingezet in een verzorgingshuis en een ziekenhuis. De onderwerpen zijn verdeeld over zeven korte hoofdstukken. Kleurrijke lay-out met teksten in paarsgetinte vakken. Op elke bladzijde is een paginagrote of kleinere kleurenfoto opgenomen met bijschriften of weetjes in een gekleurd vakje. Daarnaast of daarin staat een tekst van vijf tot tien korte zinnen met eenvoudige woorden en een duidelijk lettertype. De informatie is serieus van toon. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in de woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Maakt deel uit van de serie 'Honden als helden'*. Bevat verder een boekenlijst, verwijzingen naar enige boeken en websites en een register. Het boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Het onderwerp zal kinderen zeker aanspreken. Geschikt voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.
Wat is een therapiehond, wanneer komt hij in actie en hoe worden deze honden getraind? Met twee verhaaltjes over de inzet van een therapiehond in de zorg en veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. - Assistentiehonden