Hub : leerwerkboek : magazine over mens en samenleving. (Brugge : Die Keure, 2019)
Hub is onze methode voor het nieuwe vakgebied Mens & Samenleving. Dit vak wordt ingericht in de scholen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap enzovoort. De naam 'Hub' Hub is een Engels woord dat letterlijk ‘naaf' betekent: het middenstuk van een wiel waar de spaken samenkomen. Figuurlijk gebruik je het als middelpunt, centrum: ‘the hub of the universe' bijvoorbeeld. Aan de hand van onze methode Hub ontdekken de leerlingen de samenleving vanuit hun eigen ik. Die ‘ik' is als een hub die ons verbindt met de wereld. Want een hub krijgt pas betekenis doordat hij in contact staat met de buitenwereld. Leerlingen krijgen, vanuit hun eigen hub, inzicht in de wereld waarmee ze verbonden zijn. Ze verbreden hun kijk op de wereld en groeien uit tot volwassenen die sterk in hun schoenen staan..
Bevat volgende magazines : Vita / Back to business / Game on / Grinta / Passage / Plankenkoorts
Keywords: Maatschappij -- Secundair onderwijs