Spelen met cijfers : spelen en leren. (Turnhout : Cartamundi, 2016)
Bepaal aan het begin van het spel of je gaat spelen met eenheden (neem 30 kaarten), tientallen (neem 60 kaarten), of honderdtallen (neem 100 kaarten). Schud de kaarten goed en leg ze op een stapel. In het eerste spel pakt elke speler drie kaarten van de stapel, de jongste speler mag beginnen en gooit met de dobbelsteen die bepaalt of het hoogste of laagste getal de ronde wint. Maak een getal met 1, 2 of 3 cijfers, lees hardop voor welk getal je hebt gemaakt. De andere spelers maken daarna een getal met het zelfde aantal cijfers. De speler met het hoogste of laagste getal wint de ronde en verdient alle kaarten op tafel. De speler die aan het einde van het spel de meeste kaarten op zijn stapeltje heeft is de winnaar! In het tweede spel leg je 1, 2 of 3 kaarten (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad) in het midden neer. De overige kaarten deel je uit onder de spelers. De jongste speler mag beginnen en gooit met de dobbelsteen. Gooi je een plusje dan moet je proberen om het getal in het midden te verhogen. Gooi je een minnetje dan moet je het getal in het midden verlagen. Het kan ook voorkomen dat je een beurt moet overslaan of een kaart moet doorgeven. De speler die als eerste alle kaarten heeft weggespeeld is de winnaar!
Met Fundels Spelen met Cijfers zal je beter worden in het herkennen van de plaatswaarde van een cijfer in een getal en leer je spelenderwijs getallen van 0 tot 999 herkennen en uitspreken. Bepaal zelf de moeilijkheidsgraad: kies zelf of je met eenheden, tientallen of honderdtallen speelt. Met Fundels Spelen met Cijfers kun je twee verschillende spelletjes spelen. In de eerste spelvariant gooi je met de dobbelsteen en moet je proberen om het getal op tafel hoger of lager te maken. In het tweede spelvariant moet je proberen om het hoogste of laagste cijfer te maken en zoveel mogelijk kaartjes te winnen! leervaardigheden: Herkennen van de plaatswaarde van de cijfers in een getal; Uitspreken van de cijfers 0-999; Eenheden, tientallen en honderdtallen kennen en benoemen; Spelen met de begrippen hoger en lager.