Tekenen met cijfers : spelen en leren. (Turnhout : Cartamundi, 2016)
We tellen allemaal met cijfers, maar dat kan jij al! Maar heb je al eens getekend met cijfers? Met dit spel leer je tekenen met cijfers. Oefen met het schrijven, het tekenen en herkennen van vormen. Leer allerlei voorwerpen en dieren tekenen met behulp van cijfers, met en zonder hulplijnen. Leer hoe je cijfers kunt gebruiken om mooie tekeningen te maken door het tekenen, draaien, spiegelen en vervormen van cijfers. Technieken die je nadien kan gebruiken om je eigen tekeningen te verbeteren. Leervaardigheden: Voorwerpen en dieren tekenen met behulp van cijfers; Cijfers leren herkennen, tekenen, draaien, spiegelen en uitrekken; Oefenen met schrijven en tekenen; Ontwikkelen van creativiteit en ruimtelijk inzicht. - In de doos zitten 42 tekenkaarten. Op de voorkant van de kaart staat een ingekleurd voorbeeld. De gebruikte kleuren staan onderaan de kaart en de moeilijkheidsgraad (oplopend van 1 tot 3 sterren) staat bovenaan de kaart. Op de achterkant van de tekenkaart staan de stappen die je moet doorlopen. Begin met een tekenkaart van 1 ster, later kun je moeilijkere tekeningen proberen. In de eerste drie stappen gebruik je cijfers om je tekening te maken. In de laatste stap staan de lossen lijnen waarmee je de tekening kan afmaken. Als je tekening af is kun je hem inkleuren in de kleuren op de voorkant van de kaart, of wees creatief en kies zelf hoe je de tekening inkleurt!