Zakelijke communicatie : schriftelijk - Knispel, Karen, ....-; Janssen, Edith, ....- (Amsterdam : Pearson, 2019)
Zakelĳke communicatie Schriftelĳk is een toegankelĳk en praktisch studieboek, boordevol theorie en tips voor het schrĳven van professionele teksten. De eerste hoofdstukken leggen een goed fundament: hoe organiseer je het schrĳfproces, hoe breng je structuur aan, hoe schrĳf je helder en foutloos? Vervolgens komen verschillende tekstvormen aan bod, zoals e-mails, brieven, verslagen, folders, persberichten, webteksten en sollicitatiebrieven. Dankzĳ de aangereikte theorie én technieken leer je resultaatgerichte teksten te schrĳven, met meer plezier en in minder tĳd. Aan deze vierde editie is nieuwe informatie over online content en social media toegevoegd. De opbouw van het boek is eenvoudiger en de inhoud en voorbeelden zĳn actueler. Zo sluit het boek beter aan bĳ de huidige professionele schrĳfpraktĳk en is het een goed naslagwerk voor elke zakelĳke schrĳver.
Keywords: Nederlands ; zakelijke communicatie