Zakboek voor het bosbaden - Devos, Sarah, ....-; Kilpi, Katriina, ....- (Tielt : Lannoo, 2019)
Het is prettig om de natuur in te trekken in stressvolle tijden, en het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking heeft op je lichaam en stress reduceert. In Japan hebben ze hier een speciale benaming voor: shinrin yoku, ofwel bosbaden. In dit boek leggen Sarah Devos en Katriina Kilpi - beiden ongelofelijke bosfanaten - uit hoe het precies in z'n werk gaat, maar geven ze vooral ook concrete tips over hoe je zo'n bosbad aanpakt, waar je precies moet zijn, wat het beste tijdstip is, wat je allemaal kunt beleven... Met korte, haalbare doe-opdrachten, invulruimte voor je observaties en tips om het bos nog meer in het dagelijkse leven te integreren.
Keywords: Stress ; natuur