Wiskunde voor IT : nieuwe editie - De Pauw, Ivo, 1971-; Masselis, Bieke, 1978- (Leuven : LannooCampus, 2019)
Dit boek biedt een opfrissing basiswiskunde met aandacht voor functies, logaritmen en booleaans rekenen om met deze kritische voorkennis probleemloos over te gaan tot een selectie aan toepasbare ideeën voor de IT-professional en inzetbaar gereedschap voor de IT-ontwikkelaar.
1. Instapwiskunde2. Logaritmen3. Functies4. Getalformaten5. Getallen in computers6. Booleaanse wiskunde7. Inleiding tot de cryptografie 8. Lineaire cijfers 9. Kluts functies10. RSA 11. DSA 12. Elliptische krommen versleuteling13. AES 14. Inleiding tot codes 15. Lineaire codes 16. Cyclische tests
1e druk: maart 2010.
Studieboek op hbo-niveau.
Met index, literatuuropgave.
Keywords: Wiskunde; Wiskundige studies en methoden in andere kennisgebieden. Wetenschappelijke wiskunde. Actuariële wiskunde