Gespreksvoering voor sociaal werkers - Luitjes, Marianne, ....-; de Laat, Hetty, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2018)
Toegespitst op de (toekomstige) sociaal werker; biedt een brede basis voor effectieve gespreksvoering; ontwikkeld door deskundigen op het gebied van communicatie. Gespreksvoering is voor een sociaal werker een essentieel onderdeel in het omgaan met en begeleiden van cliënten. Daarom bevat Gespreksvoering voor Sociaal Werkers een brede basis voor het effectief voeren van gesprekken, aan de hand van theorie, modellen, vragen en opdrachten. Gespreksvoering voor Sociaal Werkers helpt studenten met het ontwikkelen van de volgende vaardigheden: 1. meer zelfkennis te krijgen; 2. zicht krijgen op hun gesprekspartner; 3. patronen herkennen en onderscheiden in interacties; 4. toepassen van vraag- en gesprekstechnieken; 5. inzicht krijgen in de fasen van een gesprek; 6. juist handelen tijdens de verschillende fasen van een gesprek. Gespreksvoering voor Sociaal Werkers is speciaal ontwikkeld voor studenten van de opleiding Social Work en aanverwante opleidingen.
Keywords: Sociaal werk ; gesprekken