Leven en leren met kinderen : de groepsruimte als pedagoog - Curtis, Deb, ....- (Amsterdam : Elsevier Gezondheidszorg, 2010)
Een boek over het inrichten van de ruimte in een kindercentrum vanuit het idee dat de omgeving een opvoedkundige werking heeft. In het boek staan veel voorbeelden van hoe kindercentra hun ruimte inrichten vanuit inzicht in de behoeften van de kinderen. Het is een fotoboek in kleur met adviezen. Met behulp van dit boek kunnen pedagogisch medewerkers hun eigen kindbeeld onderzoeken en nagaan in hoeverre hun kindbeeld wel of niet bijdraagt aan het creëren van een stimulerende omgeving. De auteurs willen met dit boek bereiken dat pedagogisch medewerkers voorbij de grenzen gaan van wat vaak de standaard is in kindercentra en dat ze zich geïnspireerd voelen om bewuster de ruimtes in te richten. Het is een van oorsprong Amerikaans boek, aangevuld met adviezen die passend zijn in de Nederlandse kinderopvang. De auteurs hebben ervaring in het kinderwerk en onderwijs; ze richtten Harvest Resources op. Vanuit dit bureau leveren ze door het (mede) ontwikkelen van cursussen en educatieve programma's een bijdrage aan de professionalisering van de kinderopvang.
Ideee͏̈n voor het inrichten van de ruimte in kindercentra.