Healthy ageing : het ondersteunen van gezondheid gedurende de levensloop - Wiekens, Carina, ....- (Bussum : Coutinho, 2019)
Een studieboek voor studenten van hogere sociale studies en zorg- en (para)medische opleidingen en professionals gezondheidsvraagstukken over gezond ouder worden. De redacteuren zijn verbonden aan de onderzoeksgroep Duurzaam Gedrag en zijn lector bij de Hanzehogeschool, respectievelijk lector Verpleegkunde bij hogeschool Saxion. Deskundigen van verschillende hogescholen leverden een bijdrage. Dit boek bespreekt het versterken van gezond gedrag en hoe gezondheidsprofessionals het gezond ouder worden gedurende de levensloop (healthy ageing) kunnen ondersteunen. Er worden modellen en theorieën besproken die professionals kunnen inzetten bij de ondersteuning van gedragsverandering (zorgethiek en T-shaped samenwerken). Daarbij is er ook aandacht voor E-health. Vervolgens komt in afzonderlijke hoofdstukken aan bod wat de invloed is in de verschillende levensfasen van voeding, bewegen, slaap, stress en sociale interactie op gezond ouder worden. Met figuren en zwart-witfoto's, een uitvoerige literatuurlijst en register. https://shop.coutinho.nl/store_nl/healthy-ageing.html
Studieboek voor studenten van hogere sociale studies en zorg- en (para)medische opleidingen.