Wolfje, Wolfje hoe laat is het? : oefenspel kloklezen - Vermant, Lies, ....- (Kontich : Level 21, 2013)
Spelenderwijs inoefenen van het kloklezen. Want zoiets leer je niet in 1-2-3. Het spel kan in verschillende niveaus gespeeld worden, en zowel digitale als analoge klokken kunnen aan bod komen. Download steeds de spelbasis en vervolgens de kaartjes van het gewenste niveau. Om meer leerkansen te creëren kan je de verschillende niveaus met elkaar mengen. Zo dagen de spelers zichzelf en elkaar uit om de volgende stap in het leerproces zelf te nemen. Niveau 1: De tijd digitaal en analoog aflezen tot op het uur en X uur dertig. Niveau 2: De tijd tot op 5 min nauwkeurig kunnen aflezen. Op de digitale klok in het 12-u stelsel. Gebruikte termen: 5 minuten, 10 minuten, 30 minuten. Het verschil in uren tussen 2 tijdstippen kunnen aangeven. Niveau 3: De tijd tot op de min nauwkeurig kunnen aflezen op de digitale klok in het 24-u stelsel. Gebruikte termen: 1 minuut, 5 minuten, 10 minuten, 30 minuten; Het verschil in uren, half uur en kwartier tussen 2 tijdstippen kunnen aangeven.
Doelgroep: 6+; 2 tot 4 spelers ; duurtijd tussen 30 en 45 min