Professionele groei van leraren en andere onderwijsprofessionals : grip op leren - Van Wessum, Loes, ....-; Kools, Quinta, ....- (Oud-Turnhout : Gompel&Svacina, 2019)
In de afgelopen jaren hebben beide auteurs zich vanuit verschillende invalshoeken beziggehouden met professionalisering van leraren en de rol van de schoolleider daarbij. Ze hebben veel ervaring opgedaan met het begeleiden van professionaliseringstrajecten en met het zichtbaar maken en laten benoemen van de leeropbrengsten door leraren. Daardoor hebben ze goed zicht gekregen op de wijze waarop leraren werken aan hun professionele groei. De opgedane ervaring willen ze delen met anderen. Deze publicatie brengt hun gezamenlijke inzichten rond professionalisering van leraren bij elkaar. Het boek is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel biedt in vogelvlucht een theoretisch overzicht omtrent professionalisering van leraren. Het tweede deel presenteert een praktisch model voor het ontwerpen van professionaliseringstrajecten, het formuleren van de leerbehoeften en het in kaart brengen van de leeropbrengsten. Het model helpt lerende onderwijsprofessionals - leraren, lerarenopleiders, schoolleiders, bestuurders en onderwijsadviseurs - om grip te krijgen op hun leren. Het boek bevat links naar flitscolleges.
Keywords: Onderwijskunde