Analyseren in kwalitatief onderzoek : denken en doen - Boeije, Hennie, ....- (Amsterdam : Boom, 2019)
Hoe doe je wetenschappelijk onderzoek? Dit boek geeft hiervoor de instrumenten. Daarom komen termen als kwaliteit, analyserend denken en validiteit veelvuldig voor. De auteur is gepromoveerd op het onderwerp kwalitatief onderzoek naar zorg in verpleegtehuizen. Daarom geeft zij masterclasses en doceert zij onder andere aan Universitair Medische Centra. Zij wijst er in dit boek onder andere op hoe gekeken moet worden naar de betrouwbaarheid van geraadpleegde literatuur en hoe je op je hoede moet zijn bij het uitvoeren van steekproeven. Tenslotte geeft zij aanwijzingen hoe je publicaties naar buiten brengt en hoe je lezers moet overtuigen. De eerste druk verscheen in 2005. In deze tweede druk zijn technologische ontwikkelingen, zoals nieuwe methoden van data verzamelen, visuele methoden en het gebruik van internet verwerkt. De behoefte aan een wetenschappelijke benadering bij onderzoek op allerlei gebied is groot. Dit boek voorziet daarin. © NBD Biblion
Stappenplan voor de analyse van gegevens bij kwalitatief onderzoek in de sociale sector.
Keywords: Sociaalwetenschappelijk onderzoek