Grom! Grom! : hoe doet dit dier? - Braun, Seb, ....- (Haarlem : Gottmer, 2014)
'Hoe doet dit dier? Grom! Grom!' is net als zijn voorgangers een vrolijk en kleurrijk boekje. De kaft laat een felrode papegaai met blauwe staartveren, een donkerbruine beer, een dansende aap, twee kleine grijze muisjes en een roos/paars gekleurde vlinder zien. Een combinatie die zeker de nioeuwsgierigheid opwekt. Wanneer je het kartonboekje openslaat, krijg je op de linkerpagina telkens een vraag te lezen. Wie zit achter de rotsen? Wie zit tussen de bloemen? Op de rechterpagina achter de stevige flap vind je het dier dat er zich verstopt heeft. De krokodil is op zoek naar de beer, de reiger is op zoek naar de slang, de neushoorn is op zoek naar het aapje. Op de flapjes zelf zijn grappige kleinere diertjes getekend. Op de rots zit bijvoorbeeld een hagedis, op de boomstam een mier, tussen het gras een kevertje, ... Het boekje vertelt ons geen verhaal maar je kan er wel een heleboel verhalen bij verzinnen. Dit boekje leent zich er perfect toe om de dieren en de geluiden die ze maken of de manier waarop ze zich bewegen aan te leren.
Achter grote flappen zitten allerlei wilde dieren verstopt. Weet jij welke dieren het zijn en wat voor geluid ze maken? Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.
Keywords: Dieren