Als de geit leert zwemmen - Moost, Nele, ....- ([De Meern] : Levendig Uitgever, 2015)
De dieren gaan naar school, krijgen een rooster te horen en gaan aan de slag. Eend wint bij het zwemmen, maar is een hopeloos geval bij het klimmen in een boom. Olifant is erg goed in rennen, maar moet zich van de meester bij het vliegen ‘gewoon een beetje inspannen'. En mier wordt als geval voor een speciale school gezien: ze is alleen maar bezig met haar lievelingsbezigheid, het eerste het beste ding van de grond oprapen en naar de mierenhoop slepen. Aan het eind van het schooljaar schudden de meesters hun kop en vertrekken. En al gauw doen de dieren hun eigen ding: perfect! In dit prentenboek wordt via de dierenwereld naar talentontwikkeling binnen het onderwijs gekeken – en het onderwijs komt er niet goed van af. Het verhaal dat aan een fabel doet denken, is beeldend geschreven, en hoewel het taalgebruik soms erg clichématig is, is de moraal duidelijk. Het geeft wel een goede aanzet tot gesprek over talenten en talentontwikkeling. Vraag die na het lezen overblijft: is de urgentie van het boek in essentie voor de leerling of voor de leraar…? Vanaf ca. 5 jaar.
Ooit gingen de dieren met veel plezier naar school. Maar nu moeten ze allemaal dingen doen waar ze niet goed in zijn. De meesters worden boos en geven alle dieren een onvoldoende. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Jezelf zijn