Krachtwerk : methodisch werken aan participatie en zelfregie - Wolf, Judith (Judith Rosalia Leontien Maria), 1957- (Bussum : Coutinho, 2019)
Hoe kunnen opvanginstellingen en de daarin werkzame begeleiders omgaan met mensen en cliënten die zelf niet voldoende kracht hebben om hun leven op orde te krijgen? Dit boek beschrijft een stevig onderbouwde methode, die inmiddels bij een groot aantal instellingen in Nederland is geïmplementeerd. Belangrijke elementen van de methode zijn de aandacht voor hoop, zelfregulering en burgerschap. Zelfregulering gaat bijvoorbeeld over het inventariseren van de eigen krachten van de cliënt, empowerment en het gebruiken van relaties als hulpbron. Dit zeer goed geschreven en gedegen boek geeft uitgebreid en op praktische wijze inzicht in de methode. De auteur is hoogleraar aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen. Zij levert met dit boek een belangwekkende bijdrage aan de professionalisering van de zorg. Het boek is geschikt voor zowel onderwijs- als praktijkdoeleinden. Een absolute aanrader voor begeleiders van hiervoor bedoelde cliënten.
Hand- en studieboek voor de methode Krachtwerk, gericht op versterking van de positie van mensen die de grip op hun leven goeddeels kwijt zijn. - Participatie - Zelfregulatie (psychologie) - Maatschappelijk werk ; methodiek - Kansarmen ; hulpverlening - Kansarmen ; integratie