Onboarding : blijvend succes van nieuwe medewerkers - Verhoeven, Adriënne, ....- (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2015)
'Onboarding' ofwel het 'binnenhalen van nieuwe medewerkers' gaat verder dan de gebruikelijke introductie doordat het beoogt de organisatiedoelen te vertalen naar doelen voor (individuele) nieuwe medewerkers. Door hen volledig te betrekken zal de motivatie toenemen en de nieuwe medewerker ook sneller integreren. Aan de hand van slides (te downloaden via www.slidinbook.nl) wordt een snelle introductie op het onderwerp verkregen. De naastliggende tekstpagina's bieden verdieping op de slides. Via een unieke code kan overigens het gehele boek als e-book worden gedownload. Voor managers en personeelsfunctionarissen kan dit boek handvatten bieden bij het inwerken en motiveren van nieuwe medewerkers. Zeker voor de doelgroep een handzaam en prettig leesbare (en bruikbare) handleiding. Uitgave in klein oblong formaat.
Methode om nieuwe medewerkers sneller te laten integreren in een organisatie. - Management ; Personeelsmanagement ; Personeelsbeleid