Siebe wil niet weg! - Vermeulen, Moniek, 1959- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
Een boekje voor beginnende lezers met duidelijke grote letters op de ene bladzijde en op de andere een eenvoudige maar kleurrijke tekening. Het verhaal gaat over Siebe, een jongetje dat moet verhuizen. Hij wil dat helemaal niet omdat zijn goede vriend, de kip, niet mee kan. Hij is een beetje boos op mama en papa, maar tegen zijn vriendinnetje, Mette, kan hij wel alles vertellen. Samen smeden ze een plannetje om geld te verzamelen om een groter huis te kunnen kopen. Dankzij de dialogen leest het boek vlot. Het is zeer herkenbaar voor jonge kinderen: pijn in de buik krijgen als er iets verkeerd loopt, boos zijn op de ouders ook al is het hun fout niet, een huisdier als echte vriend,... En daar past natuurlijk een happy end bij. - AVI M4 - AVI 3
Siebes gezin gaat verhuizen. Siebe ziet dat niet zitten, en al helemaal niet als hij hoort dat zijn kip niet mee kan naar het nieuwe huis. Zijn vriendinnetje Mette schiet te hulp. - Verhuizen - Vriendschap met dieren
Keywords: Wonen