Juf Jet is top! - Minne, Brigitte, 1962- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
In dit levendige eerstelezersboekje (AVI M3) komen we alles te weten over het klasgebeuren bij Juf Jet. Zij is een beetje gek, houdt van rood en zet haar klas op zijn kop. Het rijkelijk geïllustreerde boekje bevat herkenbare verhalen over wat er zoal gebeurt in school, maar ook grappige weetjes en anekdotes. Het haar van Juf Jet is rood net zoals haar rok en haar jas, maar wist je dat ook haar slipje dat is? We komen ook meer te weten over de kinderen in de klas: over onder meer Mo, Mei en Loes. Zo heeft Mo een bloedneus, vindt Mei haar kat niet meer en wordt Loes gepest door Jan. Gelukkig vindt Juf Jet voor alles een oplossing. En wanneer de zomervakantie aanbreekt, krijgen alle kinderen een boek. Gemaakt door Juf Jet. De personages worden in ietwat kinderachtige illustraties voorgesteld, maar de lay-out is ordelijk en oogt goed. De opbouw verloopt gestructureerd; korte verhalen wisselen zich af met grappige tekeningen en weetjes. Kortom, een grappig boekje voor beginnende lezers.
Illustraties van Suzy Castermans - Juf Jet is wat raar. Maar ze is ook lief. Wat gebeurt er in de klas van juf Jet? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar. AVI 2
Keywords: Schoolleven