De dame met het hondje en andere verhalen : band 2 - Tsjechov, Anton, 1860-1904 (Deventer : Grote Letter Bibliotheek, 2018)
Veertien verhalen van de meester van de korte novelle Anton Tsjechov (1860-1904). De bundel bevat werk uit Tsjechovs rijpere periode, waaronder zeer bekende als 'De vlinder', 'De man in het etui', 'De dame met het hondje'. Enkele verhalen hebben geesteszieken tot hoofdpersoon zoals 'Een zenuwinzinking', 'Zaal 6' en 'De zwarte monnik'. Kenmerkend voor Tsjechovs latere werk zijn de melancholieke ondertoon en het besef van de leegheid van het bestaan, waaraan de hoofdfiguren lijden.
Veertien verhalen uit de rijpere periode van de Russische auteur (1860-1904). - Met een nawoord van Maartje Wortel