Het uur bij Tuur - Wille, Riet, 1954-; Daenen Frank (ill.), ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
Dit is een boek voor eerste lezers dat weinig boeiend is en louter leesoefenstof lijkt. Vik gaat vaak naar zijn buurman Tuur, want zijn mama runt een zaak. Vraag is of kinderen van zes weten wat een zaak runnen betekent. Al vanaf het begin zie je dat de tekst meer op oefenen dan op inhoud gericht is. Tuur heeft een uur in zijn naam. Of Zie je mij in vik staan? Deze laatste zin is allesbehalve duidelijk. Soms staat er nonsens in: in de kelder ziet hij een doos wei. Geregeld doet de auteur een poging tot rijm met zeer wisselend succes: eet zit in scheet. Het is ook geen samenhangend verhaal. Alleen de tekeningen zijn best grappig; er is meer op de prenten te beleven dan in de tekst. Vandaar één ster. De manier waarop het boek gebonden is - als een klapper - is zeker niet handig voor beginnende lezers. - AVI 1 - AVI M3
Tuur vangt zijn buurjongen op als zijn ouders werken. Hij kookt voor hem, leest hem voor en ze spelen spelletjes.