Eeuwige winst : hoe circulaire economie werkt voor ondernemers - Pierre, Didier, ....-; Magiels, Geerdt, 1956- (Leuven : LannooCampus, 2017)
We zijn in de Lage Landen milieubewuster dan ooit. We recycleren als de besten. Maar een echte circulaire samenleving, waarin producten en diensten in eeuwigdurende cycli van hergebruik de druk van ecosysteem Aarde halen, is nog ver weg. Gelukkig zien steeds meer bedrijven en burgers de noodzaak om de lineaire productie en consumptie om te buigen naar een circulaire. Eeuwige winst is een pragmatische gids bij de concrete toepassing van het circulaire denken in leven, werken en ondernemen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert het boek hoe de overgang naar een circulaire samenleving een complex probleem is dat niet met één ingreep is op te lossen. Samenwerking in geïntegreerde ketens is daarbij cruciaal. Dat kan leiden naar een nieuwe economie waarin winst voor mens en milieu eeuwig, want hernieuwbaar, is.
Keywords: Circulaire economie