Groot worden : een documentaire over opgroeiende jongeren - De Veuster, Mieke, ....- ([Oosterzele] : De Clip, 2019)
Ontwikkelingspsychologie ; jongeren - Adolescentie - Puberteit - Jongeren ; foto's - Opgroeien. Een foto- en verhalenboek waarin elf jongeren van 21 terugblikken op hun jeugd. Getuigenissen van een groeispurt, innerlijke ontwikkeling en volharding. In dit foto- en verhalenboek blikken elf jongeren van eenentwintig jaar terug op hun jeugd bij een portretreeks die fotografe Hilde Gilbos van hen maakte van hun 12de tot 18de jaar. Ze vertellen openhartig over het lijf, hun lief, hun ouders, vrienden, de verwarring van het nieuwe en over hun dromen. Verhalen en foto's getuigen van hun groeispurt, van hun innerlijke ontwikkeling en van hun volharding. “Kinderen moeten meeleven in het verhaal en de keuzes van hun ouders.” Emma “Tijdens twee periodes in mijn leven heb ik gigantische last gehad van faalangst.” Hendrika “Ik heb een andere jeugd gehad dan mijn klasgenoten. Mijn ouders zijn met mijn broer en mij gevlucht uit Kosovo door de oorlog.” Shanida. Op hun vijfentwintigste schrijven ze zelf een nawoord bij een nieuw portret. “We geraken er wel”, is de boodschap die ze meegeven aan andere jongeren, ouders, leerkrachten en supporters. Dit boek nodigt uit tot langzaam kijken en lezen. Leg het op nachtkastje van je zoon of dochter of lees het samen in de klas. Merk hoe je vertrouwen in jongeren een flinke boost krijgt. Laat je inspireren door de methoden om samen verhalen te vertellen bij foto's en ontdek er de therapeutische waarde van.
Ln dit foto- en verhalenboek blíkken elf jongeren van eenentwintig jaar terug op hun jeugd bij een portretreeks die fotografe Hilde Gilbos van hen maakte van hun 12de tot hun 18de jaar. Ze vertellen openhartig over hun lijf, hun lief, hun ouders, vrienden, de verwarring van het nieuwe en over hun dromen.