Paradoxaal coachen : hoe je tegenstellingen tot kracht maakt in leven, werk en teams - Brughmans, Ivo, ....-; Derom, Silvia, ....- (Amsterdam : Boom, 2019)
Controle houden of loslaten? Binnen of buiten de lijntjes kleuren? Vlinderen of focussen? Effectief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden en dilemma's is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Dit is voor vele mensen niet bepaald een tweede natuur. Coaches worden vaak geconfronteerd met mensen met hartverscheurende dilemma's, keuzestress, niet aangeboorde talenten of belemmerende overtuigingen. Vaak zijn ze verstrikt in of-ofdenken. Paradoxaal coachen is een unieke methodiek die coaches en procesbegeleiders in staat stelt om individuen en teams te leren "spelen' met tegenstellingen. Paradoxaal coachen biedt (team)coaches, therapeuten en leidinggevenden stevige denkkaders, maar is ook een echt doe-boek dat helpt de theorie om te zetten naar de praktijk. Het reikt een nieuwe bril aan om naar de complexe dynamiek in mensen en teams te kijken, zelfs naar vraagstukken die voorheen rechttoe-rechtaan leken te zijn.
Management ; Leiding geven - Coachen