Egopreneur : ik zorg voor mezelf dus ik ben - Van den Bosch, Paul, ....-; Van Loock, Ann, ....- (Leuven : LannooCampus, 2019)
'Egopreneurs zijn entrepreneurs (ondernemers) die een belangrijk deel van hun inspanningen richten op het versterken van zichzelf, om uiteindelijk productiever te kunnen zijn in hun professionele omgeving en meer steun te kunnen bieden aan mensen uit hun onmiddellijke omgeving', aldus de auteur. Hij coacht al dertig jaar sporters en gedreven mensen buiten de sport. Het kenmerk van deze coachees is dat ze topprestaties willen leveren en slecht voor zichzelf zorgen. In dit studieboek legt hij in het eerste deel uit waarom en hoe je egopreneur moet worden als je de top wil bereiken. De nadruk ligt op: tijd vrijmaken voor jezelf, optimale stressintensiteit, voldoende slaap, regelmatig bewegen en goede voeding (geen dieet). In deel twee werkt hij deze gezonde levensstijl verder uit met concrete adviezen en vragen. Zijn coachees waren onder anderen wielrenners Sven Nijs, Tim Wellens en Thomas de Gendt. Gelet op de doorverwijzingen voor nadere info is dit studieboek bedoeld voor Vlamingen, maar de info over de levensstijl 'egopreneur' kan elke gemotiveerde Nederlandstalige, die de top wil bereiken, gebruiken.
Adviezen op het gebied van levensstijl betreffende motivatie, stress, slapen, beweging en voeding voor mensen die succesvolk willen leven. - Coaching ; management ; Leidinggeven