Wijze lessen : 12 bouwstenen voor effectieve didactiek - Surma, Tim, ....- (Meppel : Ten Brink Uitgevers, 2019)
WIJZE LESSEN: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek Door Tim Surma e.a. (met medewerking van Paul Kirschner). Welke bouwstenen voor effectieve lessen kunnen docenten in het VO gebruiken en hoe pas je ze toe in de dagelijkse lespraktijk? Over WIJZE LESSEN In dit Nederlandstalig boek wordt voor docenten in het voortgezet onderwijs, het ABC van effectieve instructie helder en praktijkgericht beschreven. Wil jij als docent naast lesgeven, leerlingen actief laten participeren en heb je zelfstandig werken hoog in het vaandel staan? In het boek WIJZE LESSEN kun je het volgende verwachten: Gebaseerd op het werk van o.a. Barak Rosenshine (2010) en Pashler en collega's (2007); Wetenschappelijk onderbouwd; Veel praktijkvoorbeelden en concrete lessuggesties; Bouwstenen onder de noemer van directe instructie, responsive teaching en expliciete instructie; Een auteursteam van formaat: Tim Surma, Kristel Vanhoyweghen, Dominique Sluijsmans, Gino Camp, Daniel Muijs en Paul Kirschner.
Didactiek