Durf te floreren : waarom floreren je gelukkiger maakt dan geluk - Schotanus-Dijkstra, Marijke, ....- (Tielt : Lannoo, 2019)
Psychologe dr. Marijke Schotanus-Dijkstra, expert wat betreft 'floreren', vraagt zich af waarom floreren gelukkiger maakt dan geluk. Ze legt eerst uit wat we onder geluk en floreren dienen te verstaan. Ze stelt dat geluk een welbevinden is, waarbij twee vormen te onderscheiden zijn: hedonisch (zich goed voelen) en eudemonisch (een welbevinden, goed doen, een betekenisvol leven leiden). We spreken van floreren als beide vormen hoog scoren. Men streeft dan naar eigen geluk en ook naar dat van anderen. In deze heldere, inspirerende, wetenschappelijk onderbouwde publicatie worden iedereen praktische suggesties geboden om een eigen persoonlijk recept voor floreren te ontdekken en vorm te geven. Met behulp van testjes en vragenlijsten biedt het gebodene hulp om tot dat persoonlijk recept van floreren te komen. Een waardevolle publicatie met autobiografische elementen, nuttig in onze succesmaatschappij met een te geringe gerichtheid op floreren. Zou in de ouderenzorg meer aandacht moeten zijn voor floreren? Met veel figuren en tips, geen register en wel een literatuurlijst. Met enkele invuloefeningen.
Zelfhulpgids om tot een zowel gelukkig als betekenisvol leven te komen. - Persoonlijkheid ; Zelfontplooiing ; Levenskunst