Verlangen naar erkenning : ontdek wie je bent : therapie in beeld - Reijersen, Gerrie, ....- (Den Haag : Acco, 2018)
'Therapie in beeld' is een methode van contextuele therapie, waarbij relaties en verbanden tussen mensen centraal staan. De auteur is therapeute en werkt met de methode, waarbij ze gebruik heeft gemaakt van het gedachtegoed van de Hongaarse psychiater Nagy. Werken vanuit beeldtaal houdt in dat de therapeut gebruikmaakt van poppetjes die staan voor aspecten van de persoonlijkheid van de cliënt. Deze vertelt aan de hand van een aantal poppetjes zijn verhaal. De auteur beschrijft de methode, presenteert casussen uit haar therapiepraktijk en beschrijft hoe de therapie verloopt. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn vragen opgenomen waarmee de lezer zelf met de methode aan de slag kan. Geschreven voor mensen die bij zichzelf willen onderzoeken hoe ze zijn gevormd en nog worden gevormd door de verbindingen die ze hebben met anderen en voor hulpverleners en therapeuten die met de methode (willen) werken. De auteur heeft een therapiepraktijk en traint daarnaast ook hulpverleners en therapeuten. Ze is psychosociaal therapeute, gespecialiseerd in rouw en trauma.
Beschrijving van een therapeutische methode voor zelfinzicht. - Psychotherapie ; Gezinstherapie