Verademing : over de voordelen van rustig ademen en voldoende bewegen - Bakker, Bram, ....-; De Jong, Koen, ....- (Hilversum : Uitgeverij Lucht, 2018)
Dit boek is een succesverhaal: het is al aan zijn 26ste druk. De auteurs vertrekken van menselijke problemen zoals paniek, hyperventilatie, te snelle ademhaling en overgewicht, en proberen die op een natuurlijke wijze op te lossen, onder andere door ademhalingsoefeningen aan te leren, mensen te leren omgaan met stress en ze rustig te doen joggen. Velen ademen te snel en zijn daardoor vlugger moe en gestresseerd. Voor de meeste klachten gebruiken de mensen medicijnen, maar hun problemen kunnen ook op een gezondere en goedkopere manier opgelost worden. Deel II gaat over sporten en vooral over joggen als remedie voor psychische en lichamelijke klachten. Het bespreekt ook de nadelige gevolgen van te intensief sporten. De sport staat hier in dienst van de gezondheid en het welbevinden. Het boek is sober uitgegeven, in begrijpelijke taal en het kan de gebruiker heel wat doen besparen op zijn of haar uitgaven voor medicijnen. De auteurs hebben deze nieuwe druk herzien en aangevuld met de inhoud van hun boek 'Sporten voor beginners' (2012)*. - Ademhalingsoefeningen ; Ademhalingstherapie ; Ontspanningsoefeningen ; Sport ; Gezondheid Stress ; Relaxatie
In deze geheel herziene versie van Verademing is ook het boek Sporten voor beginners geïntegreerd en aangevuld