De netwerkexpeditie : slimmer samenwerken met sociale technologie - Nijs, Geert, ....- (Leuven : LannooCampus, 2019)
In zijn laatste boek geeft 'learning architect' Geert Nijs een lesje in slimmere manieren van samenwerken met behulp van sociale technologie. Zijn aanpak is origineel: Nijs benadert de zoektocht naar kennis hierover als een soort expeditie. Zijn boek is speels opgezet als een 'reisgids' voor zo'n expeditie. Na de voorbereiding (deel een) neemt de auteur de lezer mee op drie reizen: de teamreis (deel twee), de community-reis (deel drie) en de reis buiten je organisatie (deel vier). Aldus leer je via een bottom-up aanpak bijna spelenderwijs hoe je een moderne sociale manier van samenwerken creëert in je organisatie en in je externe professionele netwerk. De focus ligt daarbij op een ander denkkader, waarbij de technologie een ondersteunende rol speelt. Actueel vakboek, helder van opzet, prettig leesbaar, met concrete tips en voorbeelden. Voor een redelijke lezerskring. Eigentijdse typografie/lay-out met gebruik van een steunkleur; ruim geïllustreerd met enkele zwart-witfoto's, figuren en tekeningen. Met bijlagen en eindnoten.
Veel bedrijven implementeren sociale technologie zoals Microsoft Teams of Yammer, IBM Connections, Jive, Workplace by Facebook ... Soms met verdeeld succes. Meestal ligt de focus tijdens de implementatie op de technologie en minder op de nieuwe mindset die nodig is om het gebruik van sociale technologie tot een succes te maken. De netwerkexpeditie bespreekt hoe je met een bottom-upaanpak de zoektocht aanvat naar een slimmere manier van samenwerken binnen je team of community. Aan de hand van drie reizen leer je hoe je een moderne sociale manier van samenwerken creëert in je organisatie en in je externe professionele netwerk. De focus ligt daarbij op een ander denkkader, waarbij de technologie een ondersteunende rol speelt. Met de concrete tips en heldere voorbeelden uit dit boek ben je helemaal gewapend om je expeditie op te starten en samenwerken echt anders in te vullen.
Interne communicatie ; ondernemingen - Sociale media ; Teamwork